03 December 2008

My Big Family

Jejaka tampan ini merupakan insan yang paling aku sayang dalam hidup aku. Walaupun bumi terbelah dua tapi aku tetap sayang insan kat sebelah ni sebab insan ialah bapa ku yang tersayang. Cute x senyuman tue? Hehehe....Gambar ni aku yg tangkap masa kami g Crocodile Farm di Tuaran. Insan ni lah yg banyak bg aku semangat dlm hidup dan kalau nak tahu...aku amik Civil Engineering just because..menyempurnakan impian bapa aku yg nak aku amik engineering.At least ada gak anak dia yg menceburi bidang lain. Kira nak memecahkan tradisi lah. Aku jer yg lari ke bidang lain ni. Yg lain semua berada di bidang pendidikan..Huh....suma mau jadi cikgu..Hehehe....Luv you dad ! Insan yang berbaju biru kat gambar tu ialah ibunda ku yang tercinta. My beloved mama..Insan yang sangat memahami lagi sporting dalam semua hal. Insan yang banyak membangunkan aku ketika aku jatuh dan memberikan aku semangat untuk terus mencari kejayaan. My mum merupakan insan yang sangat2 aku sayangi dalam dunia ni. Kalau nk tahu masa msuk U dulu...rasa mcm 'nak mati' pun ada wo sbb jauh dari kluarga. Nasiblah skrg ni dah OK..Hehehe.....simple but smart itulah my mum...She is everything to me...Love you mum... Gambar perempuan kat sebelah ni ialah kakak ku yg tersayang. Dia merupakan soorang kakak yg bterbaik bagi aku sebab dia jaga aku sebaik2nya. Mmg seorang yg bertanggungjawab. Nampak sahaja tegas tapi sebenarnya hatinya sangat lembut dan.....mudah menangis.Heheh....Namun begitu dia merupakan pembakar semangat aku dalam pelajaran sebab dia selalu cabar aku utk jadi seperti dia. Nak tahu cabar apa??..Kakak aku otw buat PhD dan akan ada PhD di usia yang muda.Itu cabaran yg dia bagi kat aku supaya jadi seperti dia. Kakak aku ni sangat garang jugak tapi sumtimes, kalau dia ada masalah kami selalu bincang sama2. Nama pun adik beradik kan... Yang berpakaian ala-ala polis ni ialah abang aku. Dia ni kira abg yang pali da best lah sebab dia x garang dan kalau bg nasihat pun lemah lembut.Abg aku ni kira ble geng lah dengan aku sebab kami mmg dari kecil selalu tag team membuli adik aku.Hahah...Abg aku ni lagi satu hal...kejap dulu dia jadi cikgu. Bila dpt twrn kerja lain dia trus resign jadi cikgu dan masuk Kastam..Dulu abg aku ni kurus but now...haha...gemuk sudah bah..Nda ensem sudah..Hehehe.... Hehe..yg berkemeja putih dan berkaca mata ni ialah adik aku.The one and only adik yang aku ada.. Dia ni nan aku selalu perang jer kalau kat rumah.Tapi sejak dia dah dewasa ni dia byk mengalah dgn aku.Hehehe....sebenarnya tiap kali gaduh pun mmg adik aku yg akan mengalah sebab kalau dia x mengalah dia msti kalah jugak seban aku kan kakak.Hahah....Ni adik aku kira mmg 'kamceng' gilak la sama kakak aku. Tapi jangan xtau adik aku sangat manja dgn mama aku.Nak apa2 dia msti mintak dengan mama aku.Hehe...Anak mak tue...Tapi kalau sekali pandang aku kuar ngan adik aku org msti pandang mcm boypren girlpren..padahal dia ialah adik aku..Heheh...Whatever lah.... Yang cantik molek ni ialah aku (hahah..puji diri sendi wei..).Aku merupakan org yang bertanggungjawab menulis blog ni. Aku sangat nakal dan agak manja jugak lah esp ngn my parent. Hm....Ok lah thats all about y big family..I love my family very much.... ~~dad,mum,noy,mat,den.dek~~

2 comments:

rynz said...

salam..hai cuzzie..just know ur blog n read it..just a few entry..next time will read it again..how is it being an engineer?me, myself oltho have a good result cant apply for it..4 the sake of my parent as u do..i ask their permission to take eng course wen applying 4 UPU bĂșt they both disagree..haha..
bah..bg2 gia ko sana..jg kehilangan dompet lg..tunggu2 sia smbg study jg ni..mngumpul2 duit dulu..tk

fiqien said...

its hard to be an engineer....but once we have decide, we have to go for it. sumtime i like to write blog ah cuzzie especially when i feel bored.