19 December 2010

~ PJJ ~

PJJ ??
Oh..ini bukan Pergi Jalan Jalan atau Pengajian Jarak Jauh..What I mean here is
" Percintaan Jarak Jauh "
Dalam menjalani usia kita dari hari ke sehari....sememangnya mungkin ada yang pernah mengalami PJJ atau ada juga yang langsung X pernah melalui PJJ.....
PJJ...sememangnya saya bercakap based on pengalaman sendiri. PJJ sangat mencabar.....susah sebab berjauhan namun dekat di hati.... Walaupun kita ada macam2 alat perhubungan seperti HP,Public Phone, FB,3G macam2 lagi lah tapi PJJ tetap susah.
Ada PJJ yang berakhir dengan kegembiraan dan ada PJJ yang putus d tengah jalan.....Sememangnya PJJ ni sukat untuk di rungkaikan.....sebab skrg tengah melalui PJJ jugak Hihihi...tapi PJJ banyak mengajar diri ini erti Kepercayaan, Kasih Sayang dan Kejujuran. PJJ ini apa yang paling penting ialah "Trust Each Other" .....
Kalau kita saling mempercayai antara satu sama lain....insyaallah....semuanya akan berjaya...
PJJ....handphone menjadi peneman setia..FB menjadi saksi segala dan Kejujuran menjadi landasan utama.... Kalau kita syg seseorang tu...jaga lah dia seperti mana kita menjaga diri kita.... Sebab......kalau kita syg org tu.....insyaallah org tu juga akan syg kita seperti mana kita syg dia = )
(^-*)
my PJJ..... <3

2 comments:

~ narisha airien ~ said...

<3 ur entri twinku...muahh
really agree!

fiqien said...

erm...PJJ bah kan...byk mematangkan diri..