02 March 2011

:: weekend yang penuh bermakna ::

Hye all the bloggers out there. Baru lah ada masa untuk mengUPDATE kan blog sendiri. Di sebabkan minggu lepas serta hujung minggu yang dipenuhi dengan aktiviti yang agak mencabar. Ewah….aktiviti yang mencabar itu bermula pada 25 April bila terpaksa bangun awal pagi untuk ke Senai Airport. Oh, bukan tujuan untuk balik ke Sabah tetapi bertemu dengan teman tapi mesra saya yang dating dari Sabah.

Kedatangan yang mambawa beberapa buah tangan untuk aku. Haha….yang paling di nanti-nantikan ialan Cheese Kek. Fuhhh….sedap giler cheese kek tu. Sehingga menjilat jari lah jawabnya. Bukan itu sahaja. Terdapat juga beberapa buah tangan yang di bawa khas untuk saya seperti kuih cincin, kuih lidah dan paling special ialah jam tangan merah “Air Asia”. Sebenarnya jam tangan ni memang aku nak lah sebab bila tengok kat catalog masa naik glight aritu memang tertarik la. Bila aku nak beli time aku tu jugak la dia out ou stock. Maka sangat kecewa la. Kekecewaan itu diceritakan la kepada teman tapi mesra itu. Tak sangka pula dia akan belikan jam tu ketika dia datang ke Johor… Terharunya…..dapat jam dari si dia. Ewah…(mood getek siket). By the way, thanks 4 all the buah tangan <3 style="mso-spacerun:yes"> J

Kemudian pada 25 April tu jugak sebelah petang, perjalanan kami untuk ke Melaka bermula. Hal ini disebabkan kami akan menghadiri majlis pertunangan kawan kami di Melaka. So, dah selamat bertunang pada hari Sabtu itu. Amin..Amin….di doakan akan kekal bahagia selamanya.

Pada hari Ahad iaitu pada 27 April pula, kami ke Wonderland d Melaka. Fuh…ianya merupakan Taman Tema Air yang terbaik bagi aku. Pelbagai jenis permainan yang boleh di cuba…sehingga menyebabkan kita menjerit sampai tak ingat dunia. So, sesiapa yang belum pernah pergi tu….sila la pergi ke Melaka Wonderland. Masa tu mandi dan berendam dalam air dari jam 12 tgh hari sehingga la jam 4.30 ptg. Boleh di katakana cukup panas dan sangat memberikan kesan kepada kulit muka yang terdedah kepada sinaran cahaya matahari yang sangat terik.

Setibanya di rumah, terpaksa pula untuk bersiap sedia ke JB untuk mengabil en.kawan yang sedang menanti. Pergi ke JB ber-3 iaitu bersama Sarah dan Yunus. Setelah itu, menghabiskan masa ke untuk berjalan-jalan d Danga Bay. Bila perut lapar, kami pun makan la di Restoran Singgah Selalu yang terletak betul-betul depan Danga Bay tu. So, makan punya makan maka kami pun kenyang. Kemudian kami pergi pula ke Segget untuk melihat2 apa yang boleh di beli. Oh, ternyata kedatangan kami itu sangat lewat..tapi kami jalan jugak di Segget tu.

Akhirnya, perjalanan pulang ke Parit Raja pada jam 1.30 dan sampai d rumah pada jam 2.30 pagi. Semamangnya agak penat dan mengantuk namun semua tu x rasa. Ewah…hahha…By the way, to mr.driver..TQ sebab sudi datang lawat saya d Johor ni dan tq menghabiskan masa bersama2 di sini. Cayunk kamoo sampai langit ke-7. TQ for the special gift yang dibelikan kepada saya.Walaupun naik gugur bulu hidung ketika kita pilih perfume sama2 kat BP Mall haha….TQ sebab belikan saya perfume yang kamu sendiri pilih untuk saya.. TQ so much <3>

OK..Chaw Chin Chaw…

:: perfume yang dibelikan oleh en.kawan...pilihan dia sendiri ::
:: jam tangan yang di belikan kepada saya ::

No comments: